Uutuus: Kotimaiset Marja-jäätelöt sisältävät 72 prosenttia marjaa

Marja-jäätelöt sopivat niin juhlien tarjoilupöytiin kuin arkisempaankin herkutteluun. Kuohkeista jäätelöistä 72 % on kotimaista marjaa, ja tuotteet ovat vegaanisia sekä gluteenittomia.

Marjoja ei kuumenneta valmistusvaiheessa, joten tärkeät vitamiinit ovat tallella

Luontaisesti laktoosittomat Marja-jäätelöt ovat mainio valinta puutarhajuhlien tarjoilupöytään, sillä lämmetessään jäätelö ei sula tai muutu nestemäiseksi vaan pysyy kuohkean vaahtomaisena. Marjojen tärkeät vitamiinit ja kivennäisaineet ovat tallella jäätelössä, sillä Marja-jäätelön valmistuksessa marjoja ei missään vaiheessa kuumenneta. Valmistuksessa hyödynnetään koko marja siemenineen ja kuorineen, eli myös marjan tärkeät kuidut ovat mukana jäätelössä.

– Halusimme tehdä tuotteen, joka tekee marjojen syömisen mahdollisimman helpoksi ja herkulliseksi. Marja-jäätelöiden makumaailma rakentuu monipuolisesta marjakattauksesta: päämakuina ovat mustikka ja mansikka, ja syvempää makua jäätelöihin tuovat mustaherukka ja marja-aronia sekä puutarhavadelma ja punaherukka, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Terhi Janatuinen Pakkasmarjalta.

Lisää marjoja ruokavalioon

Vuoden alussa julkaistun FinRavinto 2017 -tutkimuksen tulokset osoittivat, että suomalaisilla olisi varaa lisätä marjoja reippaasti lautaselle. Vain reilu kolmannes suomalaisväestöstä käyttää marjoja ylipäänsä, ja etenkin nuoremmissa ikäluokissa marjojen käyttö on vähäistä.

Marjojen keskeisimpiä ravintoaineita ovat C- ja E-vitamiini sekä marjojen kuitu. Lisäksi marjojen luontaisilla väriaineilla näyttäisi olevan terveydelle edullisia vaikutuksia. Marja-jäätelöt, joiden marjapitoisuus on 72 %, ovat maukas keino lisätä marjoja myös nuorempien herkuttelijoiden ruokavalioon.

– Etenkin lapset voivat vieroksua joidenkin marjojen, kuten herukan tai puolukan hapanta makua. Marja-jäätelöiden pehmeä maku ja samettinen koostumus miellyttävät todistetusti niin lapsia kuin aikuisiakin, Janatuinen iloitsee.

Tuotetiedot

Mansikka & punaiset marjat

Kotimaisista mansikoista valmistettu kuohkea jäätelö, jossa mausteena on pirteää punaherukkaa ja valloittavaa vadelmaa. Marjapitoisuus mahtavat 72 %. Sulaa pehmeäksi, paksuksi, helposti lusikoitavaksi jäätelöksi, jonka maku on marjainen ja kermainen.

Ainesosat: Suomalainen mansikka (58 %), luomusiirappi, suomalainen puutarhavadelma ja punaherukka, rypsiöljy, sokeri, alfa-syklodekstriini, sakeuttamisaineet (ksantaanikumi, johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), suola.

  • Vegaaninen, maidoton, gluteeniton
  • Pakkauskoko 500 ml

Mustikka & mustat marjat

Kotimaisista metsämustikoista valmistettu puuterisen kuohkea jäätelö, jossa on mausteena aromikkaita kotimaisia mustaherukoita ja marja-aroniaa. Marjapitoisuus huimat 72 %. Sulaa pehmeäksi, paksuksi, helposti lusikoitavaksi jäätelöksi, jonka maku on marjainen ja kermainen.

Ainesosat: Suomalainen mustikka (60 %), luomusiirappi, suomalainen mustaherukka, rypsiöljy, sokeri, alfa-syklodekstriini, suomalainen marja-aronia, sakeuttamisaineet (ksantaanikumi, johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), suola.

  • Vegaaninen, maidoton, gluteeniton
  • Molempien tuotteiden pakkauskoko 500 ml

Lähde ja kuvat: Pakkasmarja