Broilerin fileepihvit maissikuorrutuksella
Friteeratut broilerin fileepihvit maissihiutalekuorrutuksella ovat herkullista arkiruokaa parhaimmillaan.
Ainekset
- 1 pkt maustamatonta broilerin ohutfileetä
- muutama kourallinen maissihiutaleita
- 1 kananmuna
- suolaa
- pippuria
- 1 limen mehu
- soijakastiketta
- valkosipulia
- inkivääriä
- tuoretta chiliä
- rapsiöljyä uppopaistamiseen
Valmistus
- Pyyhi broilerin fileet kuiviksi. Mausta pinta suolalla ja pippurilla, limen mehulla, silputulla valkosipulilla, hienonnetulla inkiväärillä, hienonnetulla chilillä ja soijakastikkeella.
- Riko kananmunan rakenne rikki kulhossa. Hienonna maissihiutaleet ja leivitä broilerin fileet ensin kananmunassa ja sen jälkeen maissihiutaleissa.
- Kypsennä fileet uppopaistamalla öljyssä noin 160–180 asteessa 3–4 minuuttia. Öljyn lämpötilan voit tarkistaa laittamalla kattilaan leipäkuution: jos se alkaa hieman ruskistua, on lämpötila oikea.
Huom! Friteerattaessa pidä kattilan kansi lähellä mahdollisen tulipalon varalta. Rasvapalo tulee sammuttaa tukahduttamalla, ei vedellä.
Reseptin lähde: Lidl Suomi, Grillimestari-kilpailun vuoden 2016 hopeamitalisti Nikke Häggström