Broilerin fileepihvit maissikuorrutuksella

Friteeratut broilerin fileepihvit maissihiutalekuorrutuksella ovat herkullista arkiruokaa parhaimmillaan.

Ainekset

  • 1 pkt maustamatonta broilerin ohutfileetä
  • muutama kourallinen maissihiutaleita
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 limen mehu
  • soijakastiketta
  • valkosipulia
  • inkivääriä
  • tuoretta chiliä
  • rapsiöljyä uppopaistamiseen

Valmistus

  1. Pyyhi broilerin fileet kuiviksi. Mausta pinta suolalla ja pippurilla, limen mehulla, silputulla valkosipulilla, hienonnetulla inkiväärillä, hienonnetulla chilillä ja soijakastikkeella.
  2. Riko kananmunan rakenne rikki kulhossa. Hienonna maissihiutaleet ja leivitä broilerin fileet ensin kananmunassa ja sen jälkeen maissihiutaleissa.
  3. Kypsennä fileet uppopaistamalla öljyssä noin 160–180 asteessa 3–4 minuuttia. Öljyn lämpötilan voit tarkistaa laittamalla kattilaan leipäkuution: jos se alkaa hieman ruskistua, on lämpötila oikea.

Huom! Friteerattaessa pidä kattilan kansi lähellä mahdollisen tulipalon varalta. Rasvapalo tulee sammuttaa tukahduttamalla, ei vedellä.

Reseptin lähde: Lidl Suomi, Grillimestari-kilpailun vuoden 2016 hopeamitalisti Nikke Häggström