Herkullinen gluteeniton pastavuoka

Uusi resepti ja tutut ainekset – gluteeniton pastavuoka on helppo ja maukas arkiruoka.

Ainekset

Neljä annosta

  • 1 sipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöjyä
  • 2 prk basilikalla maustettua pastakastiketta, esim. Urtekram
  • 400 g gluteenitonta pennepastaa
  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 prk grillattuja artisokkia, esim. Urtekram
  • 150–200 g juustoraastetta
  • 6 rkl salsakastiketta

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja keitä pastaa kiehuvassa vedessä 8-9 min.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä. Lisää pastakastike pannulle. Pastakastikkeen lämmetessä kaada öljy pois artisokka- ja tomaattipurkeista.
  3. Voitele uuninkestävä vuoka kevyesti oliiviöljyllä
  4. Sekoita vuoassa pastakastike, esikeitetty pasta, artisokat ja uunissa paahdetut tomaatit. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja sen päälle pieniä salsanokareita.
  5. Paista uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Resepti ja kuva: Urtekram