Gluteeniton sienimunakasrulla

Gluteeniton sienimunakasrulla on ihana ympärivuotinen herkku, joka on kaunis myös vieraspöydässä tarjottavaksi.

Ainekset

4-6 annosta

  • 4,5 dl maitoa
  • 6 munaa
  • 75 g pakastepinaattia sulatettuna
  • 1,5 tl suolaa
  • 1,5 dl tattarijauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,75 dl öljyä

Täyte

  • 2–3 (200 g) porkkanaa
  • 1 paprika
  • 1–2 sipulia
  • 200 g pakastettuja suppilovahveroita tai kantarelleja
  • n. 1 rkl öljyä
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,75 dl ruokakermaa
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 50 (+ 50 g) juustoraastetta

Valmistus

  1. Sekoita pannukakun ainekset ja kaada uunipannulle leivinpaperille. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa pannukakkulevy leivinpaperille.
  2. Valmista täyte pohjan kypsyessä. Suikaloi porkkanat aivan ohuiksi lyhyiksi suikaleiksi. Jos omistat mandoliinin, hyödynnä mahdollisimman pientä suikaleterää. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja tarvittaessa sienet.
  3. Kuullota porkkana ja paprika pannulla öljytilkassa kypsäksi. Siirrä odottamaan.
  4. Haihduta ensin sienistä liika neste pannulla. Lisää hiukan öljyä ja sipulit. Paista sienet ja sipulit sekoitellen.
  5. Lisää porkkanat ja paprika pannulle. Mausta ja tarkista maku.
  6. Lisää kerma ja hauduta, kunnes kerma on saostunut. Lisää persilja.
  7. Levitä täyte pannukakkulevylle, jätä ulkoreunasta muutama sentti tyhjäksi. Ripota päälle juustoraastetta.
  8. Kääri levy leivinpaperin avulla rullaksi. Leikkaa halutessasi kahdeksi pienemmäksi rullaksi. Kuumenna rulla ennen tarjoilua vielä uunissa ja ripottele rullalle halutessasi ennen kuumennusta juustoraastetta.

Lähde: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry
Kuva: Kati Laszka