Erikoinen idea lihalle tai salaatinkastikkeeksi: Michelin-kokin kurtturuusupikkelsi!

Kurtturuusu on haitallinen vieraskasvi, joka kehotetaan hävitettäväksi. Kurtturuusu kannattaa hävittämisen yhteydessä kuitenkin hyödyntää – siitä syntyy nimittäin herkullista pikkelssiä! Reseptin on kehittänyt Michelin-tähdellä palkitusta ravintola Lumosta tuttu keittiömestari ja ravintoloitsija Jouni Toivanen. Pikkelssistä saa esimerkiksi erinomaisen salaatinkastikkeen lisäämällä vain öljyä. Lisäksi kurtturuusupikkelssi sopii erinomaisesti kalan tai lihan lisukkeeksi. Pikkelssi korostaa lihan makua, kun lisäät siihen punajuurta.

Ainekset

  • Kurtturuusun terälehtiä

Liemi

  • 1 osa omenaviinietikkaa
  • 1 osa sokeria
  • 3 osaa vettä

Valmistus

  1. Kiehauta liemi ja upota kurtturuusun terälehdet liemeen.
  2. Anna jäähtyä.

Resepti ja kuva: Jouni Toivanen