Miedosti savustettua aurajuustolohta

Aurajuustolla maustettu savustettu lohi on mitä mainiointa gluteenitonta ruokaa arkeen tai juhlaan.

Ainekset

  • n. 800 g kirjolohta (ruodottomana fileenä)
  • rypsiöljyä
  • 0,5 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl hienoa sokeria
  • aurajuustoa
  • 1 tl rosé-pippuria

Valmistus

  1. Kuivaa kalan pinta. Sivele kalan nahkapuolelle hieman rypsiöljyä. Leikkaa kalafileeseen pitkittäin noin 2 cm syvä viilto.
  2. Mausta kala suolalla, sokerilla ja rosé-pippurilla. Murustele aurajuustoa kalan päälle ja laita hieman juustoa pitkän viillon sisään. Kalan voi savustaa joko savustuspussissa, sähkösavustimessa tai savustuspöntössä.

Savustus sähkösavustimessa:

  1. Levittele iso kourallinen savustuspuruja sekä pari sokeripalaa savustuspöntön pellille. Laita maustettu kirjolohifilee savustuspöntön ritilälle odottamaan.
  2. Kuumenna sähkösavustin. Päästä ensimmäinen savu ulos ja kuumenna uudestaan. Laita kirjolohifilee ritilän avulla savustuspönttöön ja sulje luukku. Savusta kirjolohifileetä noin 8 minuuttia.
  3. Loppukypsennä kirjolohifilee 180 °C-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes kala on mehevän kypsää. Kalaa ei saa ylikypsentää jottei se kuivu! Kalan voi myös jättää roséeksi.
  4. Tarjoile savustettu aurajuustolohi esimerkiksi perunapyreen ja keitetyn vihreän parsan kera.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.