Gluteeniton ja maidoton Härtelö on kotimainen innovaatio

Härtelö on kasvipohjainen jäätelöuutuus, joka valmistetaan suomalaisesta härkäpavusta. Seitsemän rohkean opiskelijanaisen kehittämässä tuotteessa yhdistyvät täyteläinen rakenne ja herkullinen maku.

Gluteeniton ja maidoton härkäpapujäätelö syntyi yliopiston kurssilla

Härtelön tarina alkoi maaliskuussa 2018, Helsingin yliopiston tuotekehityskurssilla. Seitsemän toisilleen enemmän tai vähemmän tuttua nuorta opiskelijaa halusivat kehittää kurssityönä jäätelön kotimaisista härkäpavuista. Tuote onnistui hämmästyttävän hyvin ja kolme kuukautta myöhemmin kurssikaverukset perustivat Lipasu Oy:n ja aloittivat työn, jolla Härtelö saataisiin kauppoihin. Tarina sai uuden käänteen vuoden 2019 alussa, kun Härtelö valittiin yhdeksi kuudesta finalistista Suomalainen Menestysresepti -kisassa. Elokuussa 2019 kilpailun huipentumana Härtelö ja muut finalistituotteet saapuivat kauppojen hyllyille. Tällä hetkellä tuote on saatavilla S-ryhmän kaupoissa kauttamaan, sekä valikoiduissa K-ryhmän kaupoissa.

Gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja kotimainen kasvipohjainen jäätelö.
Härtelö syntyi Helsingin yliopiston kurssilla.

Härtelö on saatavilla kätevässä 500 ml:n pakkauksessa. Makuvaihtoehtoja on kaksi, täyteläinen suklaa ja aurinkoisen kirpeä lime-passion. Gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen innovaatio sopii moneen makuun, mutta ennen kaikkea se on aina vähintään yhtä herkullinen, kuin perinteiset jäätelöt.

Tuotetiedot

Suklaa 500 ml

 • Ainesosat: härkäpapupohja (vesi, härkäpapujauho), inverttisokeriliuos, glukoosisiirappi, rypsiöljy, kokonaan kovetettu kookosrasva, kaakaojauhe 3,0%, suklaa 1,0%, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), sakeuttamisaineet (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), aromit, suola. Sisältää 3,9 % suomalaista härkäpapua.
  Saattaa sisältää kauran ja soijan jäämiä.
 • Gluteeniton, vegaaninen, maidoton.

Lime-passion 500 ml

 • Ainesosat: härkäpapupohja (vesi, härkäpapujauho), inverttisokeriliuos,
  glukoosisiirappi, passiohedelmäsose (7,6 %), rypsiöljy, limesose (3,2 %),
  kokonaan kovetettu kookosrasva, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja
  diglyseridit), sakeuttamisaineet (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi),
  kurkuma. Sisältää 3,6 % suomalaista härkäpapua. Saattaa sisältää kauran jäämiä.
 • Gluteeniton, vegaaninen, maidoton.

Lähde: Härtelö
Kuvat: Annika Ikonen ja Vilja Harala