Mitkä kaurajuomat ovat gluteenittomia? Listalla kaikki Suomessa myytävät gluteenittomat kaurajuomat

Erilaisten kaurajuomien ja kauramaitojen suosio kasvaa jatkuvasti, mutta aina ei ole itsestään selvää mihin ruokavalioihin ne sopivat tai eivät sovi. Tässä lista kaikista Suomessa myytävistä gluteenittomista kauramaidoista!

Onko kauramaito gluteenitonta?

Kauramaito on noussut kahviloiden kestosuosikiksi ja kotikeittiöiden vakiovarusteeksi. Moni käyttää erilaisia kaurajuomia nykyisin myös ruoanlaitossa ja leivonnassa – tai vaikkapa janojuomana aivan sellaisenaan. Kasvissyöjien tai laktoosi-intolerantikoiden ei tarvitse murehtia kauramaidon sopivuudesta, mutta gluteenitonta ruokavaliota noudattaville se voi tuottaa päänvaivaa.

Kaura itsessään kuuluu sallittujen listalle, mutta kaikkien valmistajien raaka-aineet ja tuotantotilat eivät välttämättä täytä gluteenittomuuden puhtausvaatimuksia. Kaikkia kaurajuomia ei ole valmistettu puhdaskaurasta eli ne eivät siis ole automaattisesti gluteenittomia.

Mutta mitkä kauramaidot sitten ovat gluteenittomia? Mitä kaurajuomia keliaakikot ja muut gluteenitonta ruokavaliota noudattavat voivat juoda turvallisesti? Helpotimme etsintää ja kokosimme yhdelle listalle kaikki Suomessa myytävät gluteenittomat kaurajuomat eli kauramaidot.

Huomaathan, että samalta valmistajalta saattaa löytyä sekä gluteenittomia että gluteenia sisältäviä kaurajuomia.

Erityisesti kahveihin ja erikoiskahveihin suunnitellut gluteenittomat kaurajuomat

Muut kaurajuomat

Nämä kaurajuomat sopivat hyvin esimerkiksi ruoanlaittoon, leivontaan tai juotavaksi sellaisenaan.

Mihin kauramaitoa voi käyttää? Kokeile esimerkiksi mansikkasmoothieta tai gluteenittomia pinaattilettuja.

Kauramaitojen valikoima kasvaa jatkuvasti ja lista täydentyy. Mikäli löysit Suomessa myytävän gluteenittoman kaurajuoman, vinkkaa siitä meille sähköpostilla osoitteeseen info@gluteenittomatreseptit.fi!