Gluteeniton juustokakku

Loihdi herkullinen juustokakku arki-illan piristykseksi tai viikonlopun iloksi.

Ainekset

Noin 10 palaa

  • 1 pkt gluteenittomia Semper Digestive -keksejä
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 4 rkl sulatettua voita tai margariinia

Täyte:


  • 400 g tuorejuustoa

  • 2 munaa

  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ sitruunan kuori raasteena
  • Koristeluun: tomusokeria, mansikoita, vadelmia

Valmistus

  1. Murskaa keksit murusiksi. Sekoita keksit, sokeri ja sulatettu rasva.
  2. Painele taikina voipaperilla vuoratun irtoreunaisen kakkupohjan pohjalle
  3. Täyte:
 Sekoita tuorejuusto pehmeäksi. Vakaa munat ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä ne tuorejuustoon. Lisää vaniljasokeri ja raastettu sitruunankuori.
  4. Lisää täyte vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 min.
  5. Anna lopuksi kakun jäähtyä jääkaapissa. Siivilöi kakun päälle tomusokeria ja koristele esimerkiksi mansikoilla.

Reseptin lähde: Semper

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.