Gluteeniton juustokakku
Loihdi herkullinen juustokakku arki-illan piristykseksi tai viikonlopun iloksi.
Ainekset
Noin 10 palaa
- 1 pkt gluteenittomia Semper Digestive -keksejä
- 1 ½ rkl sokeria
- 4 rkl sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
- 400 g tuorejuustoa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ sitruunan kuori raasteena
- Koristeluun: tomusokeria, mansikoita, vadelmia
Valmistus
- Murskaa keksit murusiksi. Sekoita keksit, sokeri ja sulatettu rasva.
- Painele taikina voipaperilla vuoratun irtoreunaisen kakkupohjan pohjalle
- Täyte: Sekoita tuorejuusto pehmeäksi. Vakaa munat ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä ne tuorejuustoon. Lisää vaniljasokeri ja raastettu sitruunankuori.
- Lisää täyte vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 min.
- Anna lopuksi kakun jäähtyä jääkaapissa. Siivilöi kakun päälle tomusokeria ja koristele esimerkiksi mansikoilla.
Reseptin lähde: Semper
Kokeile myös tätä ihanaa reseptiä: suloiset gluteenittomat minijuustokakut!
Mielenkiintoista, uutta, kii nostunut