Hurmaava mansikkapavlova

Hurmaava mansikkapavlova on ihanan kesäinen jälkiruoka! Pavlova on luontaisesti gluteeniton ja helppo valmistaa.

Ainekset

Marenki:

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 250 g kidesokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl maissijauhoja

Koristeluun:

  • 500 g mansikoita puolitettuna
  • 3 rkl tomusokeria
  • 350 ml vispikermaa

Valmistus

  1. Laita uuni lämpeämään 150 asteeseen.
  2. Jos haluat, voit merkitä leivinpaperiin lyijykynällä, minkä kokoiseksi haluat pavlovan.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon noin yksi ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen.
  4. Sekoita joukkoon valkoviinietikka, maissijauho ja vaniljauute.
  5. Kaada marenki leivinpaperille merkitsemiesi kohtien päälle. Jätä pavlova reunoilta korkeammaksi, jotta koristeet pysyvät myöhemmin paremmin kakun päällä.
  6. Paista uunissa noin yhden tunnin ajan. Sammuta uuni ja anna pavlovan jäähtyä.
  7. Vatkaa kermavaahto ja levitä se jäähtyneen pavlovan päälle. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.