Gluteeniton luumupiirakka

Ihastuta kahvivieraat ja leivo makoisa gluteeniton luumupiirakka!

Ainekset

8 – 12 palaa

  • 2 1/2 dl gluteenitonta leivontajauhoa, esim. Provena Gluteeniton Kaurainen Leivontajauho
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • ripaus suolaa
  • 1 1/4 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 1/2 dl laktoositonta maitoa

Lisäksi:

  • 6 – 7 kpl tuoreita luumuja

Muruseos:

Valmistus

  1. Pingota halkaisijaltaan 22-24 sentin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiristä reunus pohjan ympärille. Voitele vuoka.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
  3. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan.
  4. Sekoita joukkoon maito ja jauho-mausteseos. Kaada taikina vuokaan.
  5. Halkaise luumut ja poista kivet. Viipaloi luumut ja painele taikinaan.
  6. Valmista muruseos sekoittamalla kakki aineet keskenään. Levitä muruseos kakun pinnalle.
  7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti ja kuva: Ravintoraisio Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.