Gluteeniton banaanikakku

Täyteläinen ja herkullinen gluteeniton banaanikakku sopii moniin juhlapöytiin. Kakun koristelussa vain mielikuvitus on rajana!

Ainekset

Kuusi annosta

  • 1 dl kookosjauhetta
  • 1 dl mantelijauhetta (tai 2 dl haluamiasi gluteenittomia leivontajauhoja)
  • 1 dl härkäpapurouheseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl pomeranssia
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • 4 todella kypsää banaania
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl voita/margariinia
  • 0,5 dl hunajaa/siirappia/viikunaa (tai maun mukaan sokeria / makeutusainetta)

Valmistus

  1. Hienonna härkäpapurouheseos tehosekoittimessa jauhemaiseksi. Sekoita kaikki kuivat aineet (rouheseos, jauheet/jauhot, mausteet, suola, leivinjauhe) keskenään.
  2. Pilko ja muussaa banaani. Riko haarukalla munat ja sekoita ne banaaneihin. Lisää muussiin kookosöljy.
  3. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lado haluamasi malliseen kakkuvuokaan. Asettele pinnalle koristeita, esim. banaanisiivuja/pähkinöitä/ joulupipareita.
  4. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 45 min.

Resepti ja kuva: Verso Food Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.