Gluteeniton mustikkapiirakka

Tässä jokaisen kotikeittiön perusherkku – näin syntyy ihana mustikkapiirakka ilman gluteenia.

Ainekset

Piirakkapohja

  • 75 g voita tai margariinia
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta

Täyte

  • noin 2 dl mustikoita
  • 1 purkki kermaviiliä
  • 1/4 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistus

  1. Piirakkapohja: vatkaa sokeri ja pehmeä rasva kuohkeaksi. Lisää muut aineet ja jäähdytä taikinaa hetki jääkaapissa. Taputtele jäähtynyt taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  2. Täyte: sekoita sokeri, vaniljasokeri, muna ja kermaviili keskenään. Lisää seos vuokaan piirakkapohjan päälle ja lopuksi mustikat seoksen päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.