Gluteeniton mustikkapiirakka
Tässä jokaisen kotikeittiön perusherkku – näin syntyy ihana mustikkapiirakka ilman gluteenia.
Ainekset
Piirakkapohja
- 75 g voita tai margariinia
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl vettä
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
Täyte
- noin 2 dl mustikoita
- 1 purkki kermaviiliä
- 1/4 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Piirakkapohja: vatkaa sokeri ja pehmeä rasva kuohkeaksi. Lisää muut aineet ja jäähdytä taikinaa hetki jääkaapissa. Taputtele jäähtynyt taikina voideltuun piirakkavuokaan.
- Täyte: sekoita sokeri, vaniljasokeri, muna ja kermaviili keskenään. Lisää seos vuokaan piirakkapohjan päälle ja lopuksi mustikat seoksen päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.