Taatelipikkuleivät

Makoisat taatelipikkuleivät maistuvat jouluna tai ympäri vuoden. Resepti on sekä gluteeniton että maidoton.

Ainekset

Noin 60 kpl

  • 125 g taateleita
  • 1 dl vettä
  • 125 g maidotonta margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • 2 dl maissijauhoja
  • 2 dl tattarijauhoja

Valmistus

  1. Taikina kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Pilko taatelit palasiksi ja laita ne kattilaan.
    Lisää neste ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Ota kattila levyltä ja lisää rasva ja sokeri. Sekoita hyvin. Anna hiukan jäähtyä ja vatkaa kuivat aineet sekaan.
  3. Leivo taikinasta ohut tanko. Leikkaa tangosta noin sentin viipaleita. Paina haarukalla ristikkäiskuvioita viipaleiden pintaan. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia./li>

Reseptin lähde: Allergia- ja astmaliitto

Yksi vastaus artikkeliin “Taatelipikkuleivät

  • 5.12.2017 klo 16:04
    Permalink

    Voiko tattarijauhot korvata jollain, esim. Riisijauholla. Olisi muuten hyvä ohje.

    Vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.