Gluteeniton papu-kurpitsakulho

Tattaria, kurpitsaa ja kotikaljassa haudutettuja papuja – tämä ihanan tuhti kulhoruoka täyttää vatsan ja sopii myös maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.

Ainekset

Kahdelle

Kurpitsat

  • ½ pieni myskikurpitsa
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria

Kotikaljapavut

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 vartta selleriä
  • 1 sipuli
  • 1 prk mustapapuja
  • 2 tomaattia
  • 2 dl Tuoppi-kotikaljaa
  • sokeria
  • suolaa
  • pippuria

Kulhon pohjalle

  • 400 g kypsennettyjä tattarisuurimoita

Lisäkkeet

  • 2 rkl kurpitsan siemeniä
  • 80 g lehtikaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistus

  1. Kurpitsat: Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Paista öljytyt ja suolalla sekä pippurilla maustetut myskikurpitsapalat 225-asteisessa uunissa 20 min.
  2. Pavut: Kuullota hienonnettu valkosipuli, kuutioitu selleri ja sipuli. Lisää mustapavut, tomaatit, kotikalja ja mausteet ja keitä 20 min.
  3. Tattari: Kypsennä tattarisuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Lisäkkeet: Paahda kurpitsansiemenet pannulla. Paista lehtikaali hienonnetun valkosipulin kanssa öljytyssä pannussa 2-3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Lopuksi: Kokoa kaikki ainesosat kulhoon. Pohjalle tulevat tattarisuurimot, päälle myskikurpitsaa, lopuksi lehtikaalia ja kotikaljapapuja. Asettele koristeeksi paahdettuja kurpitsansiemeniä haluamasi määrä ja loput siemenistä voit laittaa tarjolle erikseen.

VINKKI! Voit korvata tattarisuurimot esimerkiksi perunalla tai riisillä.

Reseptin lähde: Kymppi-Maukkaat
Kuva: Kymppi-Maukkaat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.