Gluteenittomat pinaatti-naudanliha cannelonit

Gluteenittomista lasagnelevyistä voi tehdä myös maukkaita canneloneja. Pinaatti-naudanliha cannelonit ovat arkiruokaa parhaimmillaan, eli tietysti helppoa ja herkullista. Lihan voi halutessaan korvata myös esimerkiksi soijarouheella tai kanalla.

Ainekset

Neljä annosta

Jauhelihakastike:

  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 300 g porkkanaa raasteena
  • 350 g laadukasta naudan jauhelihaa
  • 1 dl tomaattisosetta
  • 1 prk (400 g) tomaattikastiketta
  • 2 tl oreganoa
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Pinaatti-bechamelkastike:

  • 200 g babypinaattia
  • 4 dl maitoa (esim. täys- tai soijamaitoa)
  • 1 rkl gluteenitonta suurustetta, esim. maissitärkkelys
  • ½ tl raastettua muskottipähkinää
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • 400 g gluteenittomia lasagnelevyjä
  • 1 pss juustoraastetta gratinointiin

Valmistus

  1. Silppua sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, ruskista sipuli ja purista valkosipuli joukkoon. Lisää liha ja ruskista se reilulla lämmöllä. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja anna senkin kuullottua hetki. Lisää tomaattituotteet ja anna kastikkeen hautua kannen alla n. 5 min.
  2. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Ota kattila liedeltä. Huuhtele pinaatti ja linkoa vesi pois salaattilingossa.
  3. Kuumenna kattilassa 3 dl maitoa. Sekoita loput maidosta (1 dl) ja maissijauhot suurukseksi ja sekoita se kuumennetun maidon joukkoon huolellisesti sekoittaen. Keitä kastiketta 2 min. Lisää lopuksi pinaatti.
  4. Anna pinaatin pehmentyä kastikkeessa, ennen kuin lisäät raastetun muskottipähkinän, suolan ja pippurin. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Täytä suuri kattila vedellä, kuumenna se kiehuvaksi ja mausta kevyesti suolalla.
  5. Lisää veteen muutamia lasagnelevyjä kerrallaan, anna kiehua 5 min. ja nosta ylös reikäkauhalla. Täytä pehmenneet lasagnelevyt jauhelihakastikkeella, rullaa varovaisesti canneloneiksi ja asettele ne voideltuun uunivuokaan vieri viereen.
  6. Kaada päälle pinaatti-bechamelkastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa n. 15 min. kunnes juusto on kauniisti gratinoitunut.

Resepti ja kuva: Urtekram