Gluteeniton pizzapohja – hyvä perusresepti

Gluteeniton pizzapohja syntyy tällä reseptillä helposti ja vaivattomasti.

Ainekset

  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 25 g hiivaa
  • 3 dl maissijauhoja
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5-1 tl suolaa

Valmistus

  1. Liuota hiiva veteen ja sekoita joukkoon muut ainekset. Alusta tasaiseksi ja anna kohota noin 20-30 minuuttia.
  2. Painele taikina pellille tai vuokaan ja täytä makusi mukaan.
  3. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia.

VINKKI! Maissijauhot takaavat gluteenittomaan pizzataikinaan miellyttävämmän koostumuksen, mutta jos sitä ei ole saatavilla, voit käyttää myös pelkkää gluteenitonta jauhoseosta. Tällöin määrä on 5,5 dl.

Kokkimanista välineet kaikkeen ruoanlaittoon – katso parhaat tarjoukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.