Gluteeniton tacokakku

Haluatko tehdä jotain helppoa ja hyvää? Tämä herkullinen tacokakku on loistava vaihtoehto meksikolaishenkiseen päivällispöytään ja se on helppo toteuttaa halutessasi myös vegaanisena versiona.

Ainekset

  • 1 Nyhtökaura Mexico -paketti
  • 1 pussi Mexico-maustetahnaa (sisältyy nyhtökaurapakettiin)
  • 8 kpl gluteenitonta tortillalettua
  • 1 dl tomaattimurskaa/salsaa
  • 2 tl kuivaa oreganoa
  • 200 g (vegaanista) juustoa
  • 2 tuoretta jalopenoa
  • suolaa
  • jalapenoja oman maun mukaan
  • (vegaanista) crème fraichea

Valmistus

  1. Sekoita maustetahna ja nyhtökaura ja paista pannulla.
  2. Lisää joukkoon tomaattimurska, oreganoa ja ripaus suolaa.
  3. Ripottele neljälle tortillalle juustoraastetta ja levitä ohut kerros nyhtökauraa tasaisesti.
  4. Ripottele päälle juustoraastetta, jotta toinen tortillalätty tarttuu paistaessa kiinni.
    Aseta loput tortillat kansiksi.
  5. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista tortillat molemmin puolin, kunnes juusto hieman sulaa ja pohja on saanut väriä. Paina tortilloja lastalla samalla kuin paistat.
  6. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa 4–6 palaan. Koristele haluamallasi kastikkeella ja yrteillä.

Reseptistä saa tehtyä myös helposti vegaanisen version vaihtamalla juuston ja creme fraichen vegaanisiin versioihin!

Resepti ja kuva: Paulig Group