Gluteeniton vuohenjuustoleipä ja raikas salaatti siideri-vinaigretellä
Kokki Aleksander Trivedi loi Happy Joen siiderin pohjalta tämän maukkaan reseptin. Raikas gluteeniton kokonaisuus sopii nautittavaksi vaikkapa terassilla tai parvekkeella.
Ainekset
Siideri-vinaigrette
- ½ ploa Happy Joe Wild Organic -siideriä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
Raikas salaatti ja vuohenjuustoleipänen
- 1 gluteeniton paahtoleipä
- 1 tomaatti
- 1/3 vuohenjuustotankoa
- kourallinen kukkakaalin nuppuja
- kourallinen pensaspapuja
- kourallinen retiisejä
- kourallinen vuonankaalia
Valmistus
Siideri-vinaigrette
- Laita siideri ja valkoviinietikka kattilaan. Keitä seosta kasaan, kunnes jäljellä on noin 3-4 rkl ja nosta kokonaisuus jäähtymään.
- Kun seos on hieman haaleaa, lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita. Mikäli vinaigretten koostumus tuntuu paksulta, voit ohentaa sitä siiderillä.
Raikas salaatti ja gluteeniton vuohenjuustoleipänen
- Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää joukkoon runsaasti suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan pensaspavut. Kun pensaspavut ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon retiisit ja kukkakaalit. Nosta ne kiehuvasta vedestä siivilään ja laita jäiseen veteen, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Viipaloi tomaatti, asettele viipaleet paahtoleivän päälle ja asettele päälle vuohenjuusto.
- Nosta leipä uuniin grillivastuksen alle, kunnes leivän pinnassa on kaunis väri.
- Pese vuonankaali ja kuivaa pinta. Annostele lautaselle vihannekset ja vuonankaali, kaada päälle siideri-vinaigrette, aseta lautasen reunalle paahdettu vuohenjuustoleipänen ja nauti!
Resepti ja kuva: Hartwall