Gluteeniton bataattilaatikko

Makea bataatti ja rapea pekaanipähkinäkuorrute toimivat yhdessä täydellisesti – bataattilaatikko ihanan lempeä arkiruoka tai myös mainio lisä gluteenittomaan joulupöytään.

Ainekset

12 annosta

  • 2,5 kg bataattia, kuorittuna ja leikattuna noin 5cm levyisiksi paloiksi
  • 225g suolaamatonta voita sulatettuna (varaa lisäksi hiukan voita voitelua varten)
  • Suolaa
  • 1 1/2 teelusikallista raastettua muskottipähkinää
  • 3 1/2 dl vaaleaa ruokosokeria
  • 2,5 dl maitoa
  • 3 huoneenlämmössä ollutta suurta kananmunaa sekoitettuna
  • 2,5 dl pekaanipähkinän puolikkaita
  • 2,5 dl maissihiutaleita
  • 1/2 teelusikallista kanelia

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele noin 30cm x 20cm kokoinen uunivuoka. Laita bataattilohkot suureen kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. Anna kiehua. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan, kunnes bataatit ovat kypsiä.
  2. Huuhtele kypsät bataatit hyvin ja valuta ylimääräinen vesi pois. Laita bataattilohkot tehosekoittimeen ja anna niiden sekoittua, kunnes ne ovat sekoittuneet tasaiseksi seokseksi.
  3. Kaavi seos suureen kulhoon. Lisää puolet voista, kaksi teelusikallista suolaa, teelusikallinen muskottipähkinää, reilu desi ruokosokeria sekä maito. Sekoita ainekset kunnes ne ovat tasaista seosta. Lisää joukkoon munat ja sekoita.
  4. Kaada seos tasaisesti voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 40 minuutin ajan.
  5. Silä aikaa, levitä pekaanit pellille ja anna niiden olla uunissa viiden minuutin ajan, kunnes ne ovat hiukan paahtuneita.
  6. Siirrä pekaanipähkinät työtasolle ja pilko ne karkeasti. Siirrä pekaanit kulhoon maissihiutaleiden, kanelin, lopun sulatetun voin kanssa, puolen teelusikallien muskottipähkinää ja puolen desilitran ruokosokeria kanssa. Mausta suolalla.
  7. Ota vuoka uunista ja poista folio. Lusikoi kuorrute tasaisesti bataattien päälle. Laita vuoka takaisin uuniin peittämättä sitä. Paista noin 40 minuutin ajan, kunnes kuorrute on saanut kauniin kultaisen värin.
  8. Anna vuoan seistä noin 20 minuutin ajan ennen tarjoilua.

Resepti: Food & Wine
Kuva: Pixabay, Buntysmum

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.