Erämiehen muikku-pekonipata

Erämiehen tai -naisen muikku-pekonipata maustuu maistuvaksi uunissa. Helppo ja herkullinen gluteeniton ruoka!

Ainekset

  • 500 g perattuja muikkuja
  • 150 g pekonia
  • 1–2 sipulia lohkoina tai silputtuna
  • vähän suolaa
  • tilliä
  • mustapippuria
  • 2 dl gluteenitonta kalalientä tai valkoviiniä

Valmistus

  1. Paista paloitellut pekonit kevyesti padassa. Lisää peratut muikut kerroksittain pekonin, sipulin ja mausteiden kanssa pataan.
  2. Lisää lopuksi kalaliemi tai valkoviini. Kypsennä miedolla lämmöllä tai uunissa 1–1½ tuntia, kunnes muikun ruodot ovat ihan pehmeitä. Jos valmistat ruoan annosvuoissa, kypsymisajaksi riittää tunti.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.