Ihanan kirpeät uunisilakat
Helppoa ja herkullista kalaruokaa! Tarjoa kirpeitä uunisilakoita esimerkiksi perunamuussin kanssa.
Ainekset
Neljä annosta
- 500 g silakkafileitä
- 1 tl suolaa
- 100 g ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
- 1 dl ruokakermaa
- 1/2 sitruunaa viipaleina
- 200 g terttukirsikkatomaatteja
Valmistus
- Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois saksilla. Lado fileet leivinpaperin päälle nahkapuoli paperia vasten. Ripottele fileille suolaa.
- Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Lado puolet silakkafileistä vuokaan nahkapuoli vuokaa vasten. Levitä silakkafileiden päälle tuorejuustonokareita. Paina päälle loput silakkafileet nahkapuoli ylöspäin. Kaada vuokaan ruokakerma.
- Pese sitruuna ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit. Levitä silakkafileiden päälle sitruunaviipaleita ja terttukirsikkatomaatteja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20 minuuttia. Tarjoile lisäksi perunamuusia.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry