Ihanan aurinkoinen kalakeitto

Aurinkoa päivääsi tällä värikkäällä kalakeitolla! Parasta tässä gluteenittomassa reseptissä on se, että se maistuu herkulliselta ja valmistuu nopeasti. Resepti sopii myös maidottomaan ruokavalioon, kun käytät voin sijaan rypsiöljyä.

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 oranssi tai keltainen paprika
  • 1 fenkoli
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 1 tl currya tai kurkumaa
  • 7,5 dl – 1 l gluteenitonta kalalientä
  • 1 tähtianis
  • 1–2 appelsiinia
  • 400 g kuha-, ahven-, siika- tai kirjolohifileetä
  • suolaa
  • tuoretta tilliä

Valmistus

  1. Kuori sipuli ja porkkanat. Huuhtele paprika ja fenkoli. Leikkaa kasvikset lohkoiksi.
  2. Kuumenna rasva kattilassa ja lisää siihen currya tai kurkumaa. Lisää kasvikset ja kääntele hetken aikaa.
  3. Kaada joukkoon kalaliemi ja lisää tähtianis. Keitä, kunnes kasvikset kypsyvät, 10–15 min.
  4. Pese appelsiini huolellisesti ja kuivaa. Raasta oranssia kuorta ja puserra appelsiinista sitten mehu. Lisää nämä keittoon.
  5. Paloittele nahattomat kalafileet. Lisää kalapalat keittoon, samoin tuore, hienonnettu tilli. Keitä, kunnes kala kypsyy eli 3–4 min.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry