Maukas brittiherkku kotona: fish & chips uunissa

Aavistuksen verran terveellisempi ja gluteeniton fish & chips syntyy kätevästi myös kotona. Kokeile ja ihastu!

Ainekset

Neljä annosta

Fish

  • 300 g nahattomia ahvenfileitä
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl gluteenittomia korppujauhoja

Chips

  • 500 g bataattia
  • 300 g palsternakkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Tartarkastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl kurkkusalaattia
  • 1 tl sinappia
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 1/2 sitruuna

Valmistus

  1. Ripottele kalafileille suolaa. Ahvenfileet voit kypsentää kokonaisina. Pyörittele kalafileet korppujauhoissa.
  2. Kuori bataatit ja palsternakat. Leikkaa kasvikset noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet suikaleiksi. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  3. Levitä pellille kasvistikkujen viereen kalafileet. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä ja pehmeiltä.
  4. Sekoita tartarkastikkeen aineet keskenään kulhossa. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.
  5. Tarjoile Fish & Chipsien kanssa tartarkastiketta. Purista kalafileiden päälle halutessasi sitruunanmehua.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.