Karamellisoitu possu

Helppo aasialaistyylinen gluteeniton arkiruoka! Tähän reseptiin voi käyttää esimerkiksi tähteeksi jääneen kinkun. Resepti on myös maidoton.

Ainekset

4 annosta

  • 600 g kypsää kinkkua

Soija-karamellikastike:

Viimeistelyyn:

  • 1 pnt korianteria silputtuna
  • 1,5 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
  • 1 punainen chili viipaloituna

Valmistus

  1. Valmista ensin kastike. Lisää kattilaan vesi, soija, riisiviinietikka, sokeri, viipaloitu inkivääri ja mausteet (chili ja tähtianis).
  2. Kiehauta ja anna pulputtaa välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes kastike hieman sakeutuu.
  3. Revi kinkku suikaleiksi tai kuutioi pieniksi kuutioiksi. Paista kuumalla pannulla reilussa öljyssä rapeiksi. Voit myös halutessasi paistaa kinkkukuutiot frittikeittimessä 175 asteessa noin 4 minuuttia.
  4. Valuta huolellisesti. Kippaa rapeat kinkkukuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon chiliviipaleet, korianteri, seesaminsiemenet sekä karamellikastike.
  5. Tarjoa karamellipossu basmatiriisin tai perunamuusin kanssa.

Resepti ja kuva: HK Scan