Härkis-falafelit
Falafelit ovat monelle tuttu herkku, mutta tiesitkö, että myös Härkiksestä on helppo pyöräyttää maukkaita gluteenittomia falafeleja? Härkis-falafelit sopivat tarjottavaksi monenlaisten lisukkeiden kanssa. Resepti on sekä vegaaninen että gluteeniton.
Ainekset
12-15 pyörykkää tai 8-10 pihviä
- 1 pieni sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa tai korianteria
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- ¾ tl suolaa
- ¼ tl chilijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- öljyä paistamiseen
Valmistus
- Valmista falafel-taikina. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Soseutus onnistuu myös sauvasekoittimella kulhossa. Näin falafel-taikinasta tulee helposti käsiteltävä.
- Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöryköitä.
- Paista pyörykät pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
- Tarjoa haluamiesi lisukkeiden, kuten tsatsikin tai hunajaisen minttukastikkeen sekä avokadotahnan kanssa. Voit käyttää pyöryköitä myös pitaleipien täytteenä.
Resepti: Verso Food / Tiina Rantanen: Helppo olla vege