Härkis-falafelit

Falafelit ovat monelle tuttu herkku, mutta tiesitkö, että myös Härkiksestä on helppo pyöräyttää maukkaita gluteenittomia falafeleja? Härkis-falafelit sopivat tarjottavaksi monenlaisten lisukkeiden kanssa. Resepti on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Ainekset

12-15 pyörykkää tai 8-10 pihviä

  • 1 pieni sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa tai korianteria
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • ¾ tl suolaa
  • ¼ tl chilijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Valmista falafel-taikina. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Soseutus onnistuu myös sauvasekoittimella kulhossa. Näin falafel-taikinasta tulee helposti käsiteltävä.
  2. Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöryköitä.
  3. Paista pyörykät pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
  4. Tarjoa haluamiesi lisukkeiden, kuten tsatsikin tai hunajaisen minttukastikkeen sekä avokadotahnan kanssa. Voit käyttää pyöryköitä myös pitaleipien täytteenä.

Resepti: Verso Food / Tiina Rantanen: Helppo olla vege

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.