Parsa-makkarasalaatti timjamicrèmellä
Ylellistä gluteenitonta herkkua grillimakkarasta nopeasti ja helposti! Grillimakkarasta ja parsasta saa valmistettua hiukan juhlallisemmankin herkun HK Scanin tuotekehityskokki Sami Lamminahon ohjeella.
Ainekset
- 2 pkt raakamakkaraa, esim. HK Maakarit Livornon Luigi -raakamakkaraa
- 1 pnt (n. 450g) vihreää parsaa
- 1 pnt (n 450g) valkoista parsaa
- 1 kpl sitruunan kuori ja mehu noin 0,5 dl
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
Timjamicrème
- 1 prk (n 150 g) ranskankermaa
- 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- mustapippuria
Valmistus
- Aloita valmistamalla timjamicrème. Hienonna timjami ja sekoita se ranskankerman joukkoon. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla, anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Kuori parsat ja leikkaa tyvestä noin 2 cm pätkä pois. Grillaa parsat kuumassa grillissä noin 5 minuuttia. Nosta parsat leikkuulaudalle ja leikkaa noin 2 cm pituisiksi pätkiksi. Nosta leikatut parsat kulhoon ja valmista sitruunan mehusta, sitruunankuoresta, öljystä ja suolasta kastike. Sekoita joukkoon. Jätä kulho huoneenlämpöön siksi aikaa, kun grillaat makkarat kypsiksi.
- Leikkaa grillatut makkarat noin 2 cm pätkiksi. Sekoita makkarapalat kulhossa sekaisin parsojen kanssa ja tarjoile timjamicrèmen kanssa.
Resepti ja kuva: HK Scan