Lipeäkala-punajuurisalaatti ja fetajuustokastike
Tämä talvinen salaatti sopii hyvin salaatiksi joulupöytään tai muuten arkea piristämään. Fetajuustokastike punajuuret toimivat upeasti lipeäkalan kaverina!
Ainekset
Neljä annosta
- 0,8 kg lipeäkalaa
- 1 tl suolaa
Uunipunajuuret:
- 4 kpl keskikokoista punajuurta
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl sokeria 0,5 tl suolaa
Kastike:
- ½ prk (100 g) créme fraîchea
- ½ prk (75 g) kuutioitua salaattijuustoa
- mustapippuria myllystä
Salaatti:
- 1 kerä amerikansalaattia
- 1 ruukku rucolaa tai muuta kirpeää salaattia
Valmistus
- Laita lipeäkala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla.
- Kypsennä kala uunissa ilman foliota 170 asteessa noin 40 minuuttia.
- Kuori punajuuret ja leikkaa ne pitkittäin venelohkoiksi.
- Laita lohkot uuninkestävään vuokaan, pyörittele joukkoon öljy ja mausteet.
- Kypsennä punajuuret samassa uunissa ja samaan aikaan lipeäkalan kanssa 170 asteessa noin 30 minuuttia.
- Murusta salaattijuustokuutiot créme fraîchen joukkoon ja mausta kastike pippurilla.
- Revi salaatit lautasen tai vadin pohjalle.
- Asettele lämpimät punajuurilohkot salaattipedin päälle, ripottele niiden päälle valutettu ja paloiteltu lipeäkala.
- Tarjoa kastike erikseen tai laita se suoraan salaatin päälle.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry