Makoisa maksapannu

Perinteinen maksapannu on maukas ja tuhdin täyttävä arkiruoka, joka valmistuu hetkessä. Resepti on sekä gluteeniton että maidoton.

Ainekset

  • 250 g naudan tai broilerin maksaa
  • 1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
  • 1 pieni punasipuli
  • 100 g herkku- tai metsäsieniä (tuoreita)
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • hiukan basilikaa, suolaa ja pippuria, runsaasti persiljaa koristeluun
  • (tilkka valkoviiniä)

Valmistus

  1. Leikkaa maksa melko pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja viipaloi sienet.
  3. Paista aluksi sipulit kullankeltaisiksi miedolla lämmöllä rasvassa. Ota ne pois pannulta ja kuivaa pannu talouspaperilla. Paista sitten kuumemmassa pannussa rasvassa maksakuutiot. Kääntele niin, että ne paistuvat joka puolelta.
  4. Lisää herkkusienet ja lopuksi sipuli ja mausteet. Jos haluat, voit huuhdella pannun valkoviinillä ja kaataa sen ruuan joukkoon.
  5. Tarjoile valmis maksapannu esimerkiksi gluteenittoman leivän ja vihreän salaatin kanssa.

Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset / Timo Viljakainen