Silakat boquerones eli espanjalaiset kalatapakset silakasta

Tällä ohjeella loihdit espanjalaisia kalatapaksia helposti kotoisesta silakasta – glueenittomasti totta kai! Raastettu limen kuori ja tujaus limemehua antavat annokselle lisää luonnetta.

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä
  • 1,5 rkl hienoa merisuolaa
  • 2 dl sitruunamehua
  • 2 dl oliiviöljyä
  • lehtipersiljaa
  • (2 rkl limemehua ja yhden limen raastettu kuori)
  • kivettömiä vihreitä oliiveja viipaloituna

Valmistus

  1. Poista silakkafileistä nahka ja mausta suolalla. Nahka lähtee fileestä helpolla sormin vetäisemällä. Lisää joukkoon sitruunanmehu ja anna marinoitua hetken, kunnes fileiden pinta on muuttunut vaaleaksi.
  2. Valuta ylimääräinen mehu pois ja aseta fileet laakeaan astiaan. Kaada fileiden päälle oliiviöljyä niin että ne peittyvät kokonaan. Peitä kelmulla ja anna maustua kylmässä, mielellään yön yli.
  3. Ota tarjottava määrä huoneenlämpöön. Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja mustapippurilla. Koristele vihreillä oliiveilla. Tarjoa laadukkaan gluteenittoman leivän kera.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry