Silakat boquerones eli espanjalaiset kalatapakset silakasta
Tällä ohjeella loihdit espanjalaisia kalatapaksia helposti kotoisesta silakasta – glueenittomasti totta kai! Raastettu limen kuori ja tujaus limemehua antavat annokselle lisää luonnetta.
Ainekset
- 500 g silakkafileitä
- 1,5 rkl hienoa merisuolaa
- 2 dl sitruunamehua
- 2 dl oliiviöljyä
- lehtipersiljaa
- (2 rkl limemehua ja yhden limen raastettu kuori)
- kivettömiä vihreitä oliiveja viipaloituna
Valmistus
- Poista silakkafileistä nahka ja mausta suolalla. Nahka lähtee fileestä helpolla sormin vetäisemällä. Lisää joukkoon sitruunanmehu ja anna marinoitua hetken, kunnes fileiden pinta on muuttunut vaaleaksi.
- Valuta ylimääräinen mehu pois ja aseta fileet laakeaan astiaan. Kaada fileiden päälle oliiviöljyä niin että ne peittyvät kokonaan. Peitä kelmulla ja anna maustua kylmässä, mielellään yön yli.
- Ota tarjottava määrä huoneenlämpöön. Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja mustapippurilla. Koristele vihreillä oliiveilla. Tarjoa laadukkaan gluteenittoman leivän kera.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry