Maukkaat blinit ilman gluteenia, maitoa tai kananmunaa

Venäläisen keittiön tunnetuimmat herkut maistuvat erityisesti talvella. Nämä maukkaat ja gluteenittomat blinit sopivat moneen eri ruokavalioon.

Ainekset

  • 3 dl ILO kauralevitettä
  • 15 g hiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl margariinia sulatettuna
  • ½ dl hiilihapollista vettä

Tarjoiluun esim. mätiä, smetanaa ja tilliä. Vegaaniseen blinipöytään sopii esimerkiksi vegaaninen ”mäti” eli vegaari sekä vegaaninen ”smetana”.

Valmistus

  1. Lämmitä kauralevite mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuottele sekaan hiiva, lisää sokeri ja tattarijauhot.
  2. Anna taikinan levätä 1-2 tuntia huoneenlämmössä. Voit valmistaa taikinan myös edellisenä päivänä. Tee taikina silloin kylmään kauralevitteeseen ja säilytä jääkaapissa.
  3. Lisää ennen paistamista kuuma vesi, suola ja sula margariini taikinaan. Lisää viimeisenä hiilihapollinen vesi. Paista blinit blinipannulla tai lettupannulla miedolla lämmöllä kauniin värisiksi. Tarjoa lämpiminä lisukkeiden kanssa.

Vegaaninen smetana

  1. Sekoita yhteen purkkiin (150g) ILO kauralevitettä 1-2 rkl valkoviini- tai omenaetikkaa sekä halutessasi 1 tl sitruunamehua. Voit maustaa seoksen halutessasi tillisilpulla, valkopippurilla ja sokerilla.

Resepti ja kuva: ILO

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.