Mummon paistetut muikut ja maalaisperunat nyt saatavilla gluteenittomana valmisateriana

Mummon paistetut muikut ja maalaisperunat on toivottu uutuus kotimaisesta kalasta valmistettujen valmisaterioiden harvalukuiseen joukkoon.

Mummon paistetut muikut ja maalaisperunat gluteenittomana valmisateriana

Odotettu kotimainen kalauutuus on nyt kaupoissa. Vieläpä villikalauutuus, joka on harvinaista herkkua valmisruokamarkkinoilla. Mummon paistetut muikut ja maalaisperunat on helppo päivällinen tai illallinen kahdelle. Valmista syntyy nopeasti uunipellillä tai airfryerissa. Ja mikä parasta, ilman paistamisen aiheuttamaa kalankäryä kotona. Tuote on laktoositon ja gluteeniton.

Kotimaista luonnonkalaa ja kaivattua kansanruokaa

Paistetut muikut kuuluvat kotimaisten klassikkoruokien joukkoon. Muikku on maukas ja terveellinen kala, jonka harteille on soviteltu viimeaikaisissa tutkimuksissa jopa superfoodin viittaa. Lohensukuinen muikku nousee suomalaiskalojen joukosta omaan luokkaansa erityisesti hyvän rasvahappokoostumuksensa ansiosta. Mummon uutuustuotteessa käytetään merimuikkua eli maivaa.

Valmisaterian raaka-aineet tulevat Perämereltä ja Perämeren pohjukan pitkältä rannikkokaistaleelta

– Muikku viihtyy vain puhtaissa ja vähäsuolaisissa vesissä, kuten Perämeren rannikon murtovesissä. Perämeren pohjukan pitkältä rannikkokaistaleelta Pohjois-Pohjanmaalta tulee myös uutuustuotteessa käytetyt perunat. Mummon kuorellisia maalaisperunoita ei uppopaisteta perinteiseen tapaan öljyssä, vaan ne dipataan kevyesti rypsiöljyyn kypsennyksen ja kuivauksen jälkeen. Näin perunoiden rasvaprosentti saadaan pidettyä maltillisena, kertoo Pohjolan Perunan markkinointijohtaja Jami Teirikari.

Reseptin takana tunnettu kokki

Mummon uutuustuotteen reseptistä vastaa takavuosien huippusuositusta Makupalat-kokkiohjelmasta tuttu kokki ja keittiömestari Janne Pekkala.

– On joitain asioita, joista ei tingitä. Muikuista puhuttaessa sellainen asia on voi. Mummon muikut paistetaan kirkastetussa ja laktoosittomassa voissa, jonka jälkeen ne pakastetaan nopeasti. Samalla tavalla kuin pakastaminen katkaisee hedelmän tai vihanneksen kypsymisen, se katkaiseen paistotuoreen kalan muuttumisen muuksi. Maku ja suutuntuma ovat kohdillaan tässä tuotteessa, vakuuttaa Janne Pekkala.

– Kalan kuorrutteena käytetään perunarouhetta, joka on monien mielestä oivallisin oivallus aikoihin. Mummon Muru on gluteeniton “korppujauho”, joka soveltuu hyvin kalan panerointiin. Ruoan pintakin voi olla ravitsevaa ja ruokaisaa ilman valkoisia jauhoja ja tyhjiä kaloreita, jatkaa Pekkala.

Lähde ja kuva: Pohjolan Peruna