Suloinen gluteeniton kakku sitruunakiisselillä ja mansikkavaahdolla

Tämä helppo ja herkullinen kakku sopii moneen ruokavalioon ja maistuu monelle! Resepti on gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja laktoositon.

Ainekset

Pohja

  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 ½ dl Fazer Aito kauravaniljakastiketta
  • 1 dl Fazer Aito kaurajuoma Baristaa

Sitruunakiisselitäyte

  • 1 ½ dl Fazer Aito kaurajuoma Baristaa
  • ¾ rkl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl sitruunamehua

Mansikkavaahto

  • 2 dl Fazer Aito kauravispiä
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1-2 rkl pakastekuivattua mansikkaa jauhettuna

Valmistus

  1. Sekoita kulhossa kaikki pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa öljy, vaniljakastike sekä kaurajuoma. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25 cm x 20 cm) tai suoraan pieneen uunivuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan.
  3. Valmista sitruunakiisseli mittaamalla kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes se hieman sakenee ja kiehahtaa. Siirrä kattila pois levyltä ja anna kiisselin jäähtyä hetki.
  4. Kumoa hieman jäähtynyt kakkupohja tarjoiluastialle tai anna olla vuoassa. Painele sopivan kokoisella pyöreäpäisellä varrella kakkupohjaan reikiä. Kaada sitruunakiisseliä vähän kerrassaan reikien ja kakkupohjan päälle. Levitä kiisseliä lastalla tai veitsellä. Voit myös varovasti kopautella vuokaa tai tarjoiluastiaa alustaa vasten, jotta kiisseli uppoaa paremmin koloihin. Lisäile kiisseliä tarpeen mukaan. Ohut kerros sitruunakiisseliä riittää kakkupohjan päälle, jotta mansikkavaahto pysyy hyvin paikoillaan. Nosta kakku jääkaappiin jäähtymään.
  5. Ota kakku pois jääkaapista hieman ennen tarjoilua. Mittaa vatkauskulhoon kauravispi, tomusokeri sekä yksi ruokalusikallinen jauhettua pakastekuivattua mansikkaa. Vatkaa ainekset sekaisin, maista ja lisää tarvittaessa mansikkajauhetta joukkoon. Vatkaa seos pursotettavaksi vaahdoksi. Jos vaahdosta tulee liian paksua, lisää purkista joukkoon hieman lisää kauravispiä.
  6. Lusikoi mansikkavaahto pursotuspussiin ja pursota vaahto kakun päälle kauniiksi ruusukkeiksi tähtityllalla eli tähtikuvioisella pursotusterällä.

Resepti ja kuva: Fazer Aito

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.