Nämä herkut sopivat vaikka juustolautaselle: paahdettu uunifeta ja vuohenmaitojuustodippi
Hyödynnä maukkaat dipit kastikkeena tai kokoa herkullinen juustolautanen!
Ainekset
Vuohenmaitojuustodippi
4-6 henkilölle
- Vuohenmaitojuusto 140g, esim. Patros
- 1 prk (180g) ranskankermaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- ½ limetin mehu
- 2 tlk hunajaa
- 1 rkl tuoretta ruohosipulia
- 1 rkl tuoretta basilikaa
- 1 rkl tuoretta timjamia
- ripaus mustapippuria ja suolaa
Valmistus
- Ota vuohenmaitojuusto huoneenlämpöön 1–2 h ennen valmistusta.
- Sekoita ranskankerma ja vuohenmaitojuusto keskenään. Mikäli haluat tasaisemman lopputuloksen, voit sekoittaa tehosekoittimella.
- Lisää oliiviöljy, pieneksi pilkottu valkosipuli, limetin mehu ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pilko yrtit hienoksi silpuksi ja lisää dipin joukkoon. Voit jättää osan yrteistä sivuun ja ripotella ne koristeeksi dippikastikkeen päälle.
Tarjoiluvinkki: Tarjoile gluteenittoman pitaleivän, tuoreiden vihanneksien esim. kurkun tai retiisien kanssa dipattavaksi.
Ainekset
Paahdettu uunifeta
4 henkilölle
- Feta 150g, esim. Patros
- Kirsikkatomaatit 250g
- ½ Punainen chili
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- Noin ½ dl laadukasta oliiviöljyä
- Tuoretta timjamia ja/tai basilikaa
- Suola ja pippuri
Valmistus
- Asettele feta ja tomaatit pieneen öljyttyyn uunivuokaan. Pilko chilit pieniksi paloiksi ja ripottele fetanjuuston päälle.
- Lisää vuokaan balsamiviinietikkaa ja oliiviöljy.
- Mausta suolalla, pippurilla sekä tuoreilla yrteillä.
- Paista ensin 200 asteessa uunissa noin 12 min.
- Nosta uuni 225 asteeseen ja paista noin 10 min.
Tarjoiluvinkki: Tarjoile gluteenittoman patongin kanssa.
Lähde: Toptaste
Resepti: Erika Kaipainen