Nämä herkut sopivat vaikka juustolautaselle: paahdettu uunifeta ja vuohenmaitojuustodippi

Hyödynnä maukkaat dipit kastikkeena tai kokoa herkullinen juustolautanen!

Ainekset

Vuohenmaitojuustodippi
4-6 henkilölle

  • Vuohenmaitojuusto 140g, esim. Patros
  • 1 prk (180g) ranskankermaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ limetin mehu
  • 2 tlk hunajaa
  • 1 rkl tuoretta ruohosipulia
  • 1 rkl tuoretta basilikaa
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • ripaus mustapippuria ja suolaa

Valmistus

  1. Ota vuohenmaitojuusto huoneenlämpöön 1–2 h ennen valmistusta.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenmaitojuusto keskenään. Mikäli haluat tasaisemman lopputuloksen, voit sekoittaa tehosekoittimella.
  3. Lisää oliiviöljy, pieneksi pilkottu valkosipuli, limetin mehu ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Pilko yrtit hienoksi silpuksi ja lisää dipin joukkoon. Voit jättää osan yrteistä sivuun ja ripotella ne koristeeksi dippikastikkeen päälle.

Tarjoiluvinkki: Tarjoile gluteenittoman pitaleivän, tuoreiden vihanneksien esim. kurkun tai retiisien kanssa dipattavaksi.

Ainekset

Paahdettu uunifeta
4 henkilölle

  • Feta 150g, esim. Patros
  • Kirsikkatomaatit 250g
  • ½ Punainen chili
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • Noin ½ dl laadukasta oliiviöljyä
  • Tuoretta timjamia ja/tai basilikaa
  • Suola ja pippuri

Valmistus

  1. Asettele feta ja tomaatit pieneen öljyttyyn uunivuokaan. Pilko chilit pieniksi paloiksi ja ripottele fetanjuuston päälle.
  2. Lisää vuokaan balsamiviinietikkaa ja oliiviöljy.
  3. Mausta suolalla, pippurilla sekä tuoreilla yrteillä.
  4. Paista ensin 200 asteessa uunissa noin 12 min.
  5. Nosta uuni 225 asteeseen ja paista noin 10 min.

Tarjoiluvinkki: Tarjoile gluteenittoman patongin kanssa.

Lähde: Toptaste
Resepti: Erika Kaipainen