Värikäs suippokaalisalaatti

Herkullisessa suippokaalisalaatissa yhdistyvät monipuoliset ja maukkaat raaka-aineet. Koko komeuden kruunaa raikas itsetehty kastike.

Ainekset

Neljä annosta

  • ½ suippokaali
  • 50 g paahdettuja maapähkinöitä tai muita paahdettuja pähkinöitä
  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • tuoretta minttua
  • tuoretta korianteria
  • 10 kuivattua aprikoosia
  • 2 granaattiomenaa

Kastike:

  • 1 rkl limemehua
  • 3 rkl seesamiöljyä tai oliiviöljyä
  • 1 rkl agavesiirappia tai muuta siirappia
  • merisuolaa

Valmistus

  1. Leikkaa suippokaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Paahda pistaasipähkinät kevyesti kuivalla pannulla.
  2. Poimi granaattiomenan siemenet. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään pähkinöitä lukuun ottamatta. Lisää ne varovaisesti salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät pehmenisi.

Resepti ja kuva: Urtekram