Värikäs suippokaalisalaatti
Herkullisessa suippokaalisalaatissa yhdistyvät monipuoliset ja maukkaat raaka-aineet. Koko komeuden kruunaa raikas itsetehty kastike.
Ainekset
Neljä annosta
- ½ suippokaali
- 50 g paahdettuja maapähkinöitä tai muita paahdettuja pähkinöitä
- 50 g pistaasipähkinöitä
- tuoretta minttua
- tuoretta korianteria
- 10 kuivattua aprikoosia
- 2 granaattiomenaa
Kastike:
- 1 rkl limemehua
- 3 rkl seesamiöljyä tai oliiviöljyä
- 1 rkl agavesiirappia tai muuta siirappia
- merisuolaa
Valmistus
- Leikkaa suippokaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Paahda pistaasipähkinät kevyesti kuivalla pannulla.
- Poimi granaattiomenan siemenet. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään pähkinöitä lukuun ottamatta. Lisää ne varovaisesti salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät pehmenisi.
Resepti ja kuva: Urtekram