Pähkinäinen raakasuklaa

Pähkinäinen raakasuklaa on pähkinöiden ja suklaan ystävän lempiherkku, joka sopii myös tuliaiseksi.

Ainekset

  • 4 dl kaakaovoita raastettuna
  • reilu ruokalusikallinen kylmäpuristettua kookosöljyä
  • reilu ruokalusikallinen juoksevaa kotimaista luomuhunajaa
  • 1 dl kaakaojauhetta (tai murskattuja kaakaonibsejä/kokonaisia kaakaopapuja)
  • reilu teelusikallinen maca-jauhetta
  • 1 dl lucuma-jauhetta
  • 1 dl luomurusinoita, cashew-pähkinöitä ja marcona-manteleita rouhittuna
  • ripaus Kalaharin suolaa

Valmistus

  1. Aseta kulho lämpimään vesihauteeseen (lavuaariin tai hellalla olevaan kattilaan).
  2. Laita kulhoon kaakaovoi ja kookosöljy ja anna niiden sulaa nestemäisiksi. Sekoita joukkoon hunaja.
  3. Lisää kulhoon kaakaojauhe, maca-jauhe ja lucuma-jauhe ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja juoksevaa. Lisää joukkoon muut ainekset ja mausteet ja sekoita.
  4. Kaada juokseva massa muotteihin.
  5. Jäähdytä suklaata pakastimessa noin 20-30 minuuttia, kunnes se on kovettunut.

Suklaa säilyy jääkaapissa tai pakkasessa useita viikkoja.

Resepti: CocoVi Import Oy