Pähkinäinen raakasuklaa
Pähkinäinen raakasuklaa on pähkinöiden ja suklaan ystävän lempiherkku, joka sopii myös tuliaiseksi.
Ainekset
- 4 dl kaakaovoita raastettuna
- reilu ruokalusikallinen kylmäpuristettua kookosöljyä
- reilu ruokalusikallinen juoksevaa kotimaista luomuhunajaa
- 1 dl kaakaojauhetta (tai murskattuja kaakaonibsejä/kokonaisia kaakaopapuja)
- reilu teelusikallinen maca-jauhetta
- 1 dl lucuma-jauhetta
- 1 dl luomurusinoita, cashew-pähkinöitä ja marcona-manteleita rouhittuna
- ripaus Kalaharin suolaa
Valmistus
- Aseta kulho lämpimään vesihauteeseen (lavuaariin tai hellalla olevaan kattilaan).
- Laita kulhoon kaakaovoi ja kookosöljy ja anna niiden sulaa nestemäisiksi. Sekoita joukkoon hunaja.
- Lisää kulhoon kaakaojauhe, maca-jauhe ja lucuma-jauhe ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja juoksevaa. Lisää joukkoon muut ainekset ja mausteet ja sekoita.
- Kaada juokseva massa muotteihin.
- Jäähdytä suklaata pakastimessa noin 20-30 minuuttia, kunnes se on kovettunut.
Suklaa säilyy jääkaapissa tai pakkasessa useita viikkoja.
Resepti: CocoVi Import Oy