Tee itse granolaa! Rouskuva ja herkullinen gluteeniton granola

Granola kuuluu monien suosikkiaamiaisiin ja onneksi sitä voi valmistaa helposti myös itse – gluteenittomana tietysti. Tällä reseptillä saat heti aamusta elimistöllesi tärkeitä kuituja, vitamiineja ja hyviä rasvoja.

Ainekset

  • 300 g gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 80 g auringonkukansiemeniä
  • 85 g kookoshiutaleita
  • 60 g mantelilastuja tai rouhittuja kokonaisia manteleita
  • 70 g kurpitsansiemeniä
  • 30 g pekaanipähkinöitä
  • 30 g rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 0,8 dl hunajaa
  • 0,8 ml vaahterasiirappia
  • 85 g mantelivoita tai muuta rasvaa
  • 1 tl kookosöljyä tai auringonkukkaöljyä
  • 130 g kuivattuja karpaloita tai muita kuivattuja hedelmiä tai marjoja

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 120 asteeseen.
  2. Sekoita isossa kulhossa kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet, kookoshiutaleet ja pähkinät. Sekoita hyvin. Huom. Älä lisää karpaloita tässä vaiheessa.
  3. Sekoita pienessä kattilassa öljy, hunaja, siirappi ja mantelivoi. Lämmitä kattilaa miedolla lämmöllä kunnes ainekset ovat sekoittuneet yhteen.
  4. Kaada sulatettu seos kuivien ainesten joukkon ja sekoita hyvin.
  5. Kaada seos suurelle pellille ja erottele aineksia varovasti, jotta ne eivät paistu yhtenäiseksi.
  6. Paista uunin keskitasolla kahden tunnin ajan. Sekoittele granolaa varovasti ensimmäisen 30 paistominuutin jälkeen.
  7. Ota granola uunista kahden tunnin jälkeen ja anna jäähtyä täysin.
  8. Kun granola on jäähtynyt, lisää karpalot ja sekoita hyvin. Säilytä ilmatiiviissä astiassa ja tarjoile esimerkiksi jogurtin ja marjojen kanssa.

Huom! Voit muunnella reseptiä oman makusi mukaan ja lisätä joukkoon esimerkiksi marjoja, seesamin- tai chiansiemeniä, soijapapuja, hampunsiemeniä tai kuivattuja hedelmiä.

Resepti: Wheat Free

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.