Täyteläinen parsakeitto
Maukas ja täyteläinen parsakeitto sopii alkupalaksi tai kevyeksi pääruoaksi. Tarjoa esimerkiksi vaalean gluteenittoman leivän kanssa.
Ainekset
Kaksi annosta
- 0,5 l vettä
- 1 pkt (500g) vihreää tankoparsaa
- 1 – 2 perunaa
- puolikas salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl ruokakermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa, pippuria
Valmistus
- Lisää vesi kattilaan ja anna lämmetä.
- Kuullota pannussa hienonnettu salottisipuli ja valkosipuli. Lisää sipulit keitinveden joukkoon.
- Kuori ja pilko perunat pienemmiksi paloiksi. Lisää kiehuvaan veteen.
- Leikkaa pois parsojen alaosassa oleva parin sentin mittainen puuosa. Pilko parsat pienemmiksi. Jätä ainakin muutama nuppu kokonaiseksi koristelua varten.
- Lisää parsat perunoiden joukkoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
- Kaada keitinvesi talteen mahdollista myöhempää käyttöä varten. Poimi keitosta parsojen nuput pois.
- Lisää joukkoon ruokakerma ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää halutessasi keitinvettä, jos keitto on liian jämäkkää.
- Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
- Annostele keitto lautasille ja koristele esimerkiksi parsan nupuilla ja paahdetuilla pähkinöillä.