Tuliset gluteenittomat kalapullat

Tuliset gluteenittomat kalapullat ovat herkullista ja terveellistä arkiruokaa. Tarjoile tämän reseptin kyljessä esimerkiksi riisiä tai gluteenittomia nuudeleita. Resepti on gluteeniton ja maidoton.

Ainekset

Neljä annosta

  • 500 g hauki- tai pakastekalafileetä
  • 2-3 rkl punaista thaicurrytahnaa
  • 1 muna
  • 1 rkl soijakastiketta, lue soijakastikkeen gluteenittomuudesta täältä
  • 2 rkl limen tai sitruunan mehua
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1 dl pakastepapuja puolen sentin pituisina paloina

Kypsennysliemi

  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 3-4 dl gluteenitonta kalalientä tai vettä

Valmistus

  1. Hienonna paloiteltu kala monitoimikoneessa. Lisää muut aineet paitsi pavut ja surauta tasaiseksi. Sekoita papupalat murekemassan joukkoon lusikalla.
  2. Pyöritä massasta kostutetuin käsin 14-16 pyörykkää. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kypsennä pyörykät kahdessa – kolmessa erässä noin 5 minuuttia kerrallaan.
  3. Tarjoa lisäkkeeksi vihreitä papuja, riisiviljaseosta tai gluteenittomia nuudeleita ja tulista makeaa chilikastiketta.

Vinkki: Valmista kalapullien keitinliemestä seuraavana päivänä maukas keitto. Mausta liemi currytahnalla ja lisää joukkoon kypsymään esim. kesäkurpitsa-, paprika- ja retikkasuikaleita sekä lopuksi tomaattilohkoja.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry