Tee makumatka itään! Aasialainen kalakeitto

Kalakeitto on helppoa ja herkullista arkiruokaa, jota voi tuunailla oman mielen mukaan. Tällä reseptillä syntyy gluteeniton kalakeitto aasialaisella twistillä.

Ainekset

  • 500 g nahatonta turskafileetä (tai muuta vaaleaa kalaa)
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1 sitruunaruoho
  • 4 perunaa
  • puolikas pieni kesäkurpitsa
  • 1 rkl punaista thai-chilitahnaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 5 dl gluteenitonta rapu- tai kalalientä
  • 4 dl kookoskermaa
  • 1 rkl gluteenitonta kalakastiketta (fish sauce)
  • limetin mehua
  • reilusti tuoretta korianteria (thai-basilika ja minttu toimivat myös)

Valmistus

  1. Poista turskafileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
  2. Pilko porkkanat kuutioiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli, inkivääri ja sitruunaruoho.
  3. Lohko perunat ja kesäkurpitsa reilummiksi paloiksi.
  4. Kuullota kaikki vihannekset öljyssä currytahnan kanssa.
  5. Lisää joukkoon kala- tai rapuliemi. Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä.
  6. Lisää kookoskerma ja lohkottu turska. Anna hautua muutaman minuutin kunnes kala on kypsää. Viimeistele limetin mehulla ja karkeaksi leikatuilla yrteillä.

Kuva ja resepti: Pro Kala ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.