Aasialainen naudanlihasalaatti

Aasialainen naudanlihasalaatin herkullinen maku on juuri sopiva sekoitus kirpeää, makeaa ja suolaista.

Resepti on gluteeniton ja laktoositon.

Ainekset

  • 200 g Black Angus- tai marmoroitua ulkofileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 cosmopolitan-salaatti
  • 1 punainen chili
  • 1/2 ruukku korianteria
  • muutama oksa vesikrassia
  • 125 g broccoliineja tai ohutta miniparsaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 porkkanaa
  • kourallinen paahdettuja, suolattuja cashewpähkinöitä
  • muutama rkl seesaminsiemenöljyä

Kastike

  • 4 rkl seesaminsiemenöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl limenmehua
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tl kookossokeria

Valmistus

  1. Sivele pihvit kevyesti seesaminsiemenöljyllä, suolaa ja pippuroi molemmin puolin. Grillaa pihveihin raidat grillissä tai parilapannulla ja kypsennä n. kaksi minuuttia per puoli. Liha saa jäädä selkeästi roseeksi sisältä. Anna pihvien jäähtyä ja leikkaa ne ohuen ohuiksi siivuiksi.
  2. Leikkaa salaatti suikaleiksi. Siivuta chili. Kuumenna pannulla loraus seesaminsiemenöljyä, murskaa joukkoon valkosipuli ja paista broccoliineja öljyssä muutaman minuutin ajan.
  3. Valmista kastike raastamalla pätkä inkivääriä hienoksi raasteeksi ja sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään.
  4. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan tai suoraan lautasille laittamalla salaattisuikaleet ja yrtit pohjalle sekä kokoamalla lihasiivut, broccoliinit sekä chilisiivut salaatin päälle. Koristele annokset vesikrassin lehdillä ja pirskota päälle kastiketta.

Resepti: Cosmopolitan-salaatti / Mari Moilanen