Italialainen mozzarellasalaatti ja gluteenittomat krutongit

Italialainen mozzarellasalaatti kruunataan gluteenittomilla krutongeilla. Maun salaisuus on herkullinen yhdistelmä buffalomozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, herneitä ja herneenversoja.

Ainekset

Mozzarellasalaatti

  • 1 Cosmopolitan-salaatti
  • 3 buffalomozzarellaa
  • 1/2 dl pestoa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 ruukku herneenversoja
  • 2 dl tuoreita herneitä
  • Basilikanlehtiä koristeeksi

Pesto

  • 25 g pinjansiemeniä
  • 50 g parmesaania
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Sitruskrutongit

  • 2 siivua gluteenitonta leipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkosipulia
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Hunajainen sitruskastike

  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • rouhaus mustapippuria

Valmistus

  1. Valmista ensin pesto mittaamalla ainekset tehosekoittimeen ja ajamalla ne sileäksi pestoksi. Voit myös käyttää hyvää valmispestoa.
  2. Leikkaa gluteeniton leipä reiluiksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla, lisää murskattu valkosipulinkynsi ja paista leipäpalat rapeiksi. Lisää lopuksi raastettu sitruunankuori. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
  3. Revi Cosmopolitan-salaatti paloiksi ja sekoita joukkoon herneet. Aseta ainekset tarjoilukulhoon. Kokoa päälle paloiksi revittyä buffalomozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja basilikanlehtiä. Lusikoi pestoa jokaisen mozzarellapalan päälle. Koristele annos herneenversoilla ja sitruunakrutongeilla. Pirskota päälle kastike.

Vinkki: Voit käyttää myös valmispestoa. Kesällä salaatissa maistuvat tuoreet herneet, talvikaudella ne voi jättää pois reseptin kärsimättä – tai korvata vaikka herneenversoilla.

Resepti: Cosmopolitan-salaatti / Mari Moilanen