Ahvenfileitä, marinoitua kurkkua ja sinappismetanaa

Tämä annos on paitsi erittäin kaunis – myös yllättävän helppo valmistaa! Yllätä päivällisvieraat tällä herkullisella gluteenittomalla kalaruoalla.

Ainekset

4 hengelle

  • 200 g tuoreita pieniä ahvenfileitä

Ahvenmarinadi

  • 4 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 2 rkl karkeaa suolaa
  • 4 tl sinapinsiemeniä
  • 2 tl rosépippuria
  • 2 dl väkiviinaetikkaa (lisätään jäähtyneeseen liemeen)
  • puolikas porkkana pieninä kuutioina
  • puolikas sipuli hienonnettuna

Sinappismetana

  • 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 1,5 dl smetanaa
  • 1 tl tomusokeria

Marinoitu kurkku

  • 1 avomaankurkku
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä

Tilliöljy

  • 30 g tilliä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 tl suolaa

Valmistus

Ahvenmarinadi

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja suola ja jäähdytä huolellisesti.
  2. Lisää liemeen sinapinsiemen, rosépippuri, väkiviinaetikka ja pilkotut porkkana ja sipuli.
  3. Lisää lopuksi tuoreet ahvenfileet ja anna marinoitua vähintään vuorokausi. Sekoita välillä.
  4. Ahvenfileet säilyvät liemessä kypsennettynä pari viikkoa.

Sinappismetana

  1. Vaahdota smetana kevyesti. Mausta sinapilla ja tomusokerilla

Marinoitu kurkku

  1. Viipaloi kurkku ohueksi pitkin päin ja marinoi mausteliemeen.

Tilliöljy

  1. Yhdistä ainekset ja aja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella noin 5 minuutin ajan, jotta seos hieman lämpenee ja vihreä väri irtoaa öljyyn.
  2. Siivilöi ja jäähdytä.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry