Ahvenfileitä, marinoitua kurkkua ja sinappismetanaa
Tämä annos on paitsi erittäin kaunis – myös yllättävän helppo valmistaa! Yllätä päivällisvieraat tällä herkullisella gluteenittomalla kalaruoalla.
Ainekset
4 hengelle
- 200 g tuoreita pieniä ahvenfileitä
Ahvenmarinadi
- 4 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 2 rkl karkeaa suolaa
- 4 tl sinapinsiemeniä
- 2 tl rosépippuria
- 2 dl väkiviinaetikkaa (lisätään jäähtyneeseen liemeen)
- puolikas porkkana pieninä kuutioina
- puolikas sipuli hienonnettuna
Sinappismetana
- 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
- 1,5 dl smetanaa
- 1 tl tomusokeria
Marinoitu kurkku
- 1 avomaankurkku
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
Tilliöljy
- 30 g tilliä
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 tl suolaa
Valmistus
Ahvenmarinadi
- Kiehauta vesi, sokeri ja suola ja jäähdytä huolellisesti.
- Lisää liemeen sinapinsiemen, rosépippuri, väkiviinaetikka ja pilkotut porkkana ja sipuli.
- Lisää lopuksi tuoreet ahvenfileet ja anna marinoitua vähintään vuorokausi. Sekoita välillä.
Ahvenfileet säilyvät liemessä kypsennettynä pari viikkoa.
Sinappismetana
- Vaahdota smetana kevyesti. Mausta sinapilla ja tomusokerilla
Marinoitu kurkku
- Viipaloi kurkku ohueksi pitkin päin ja marinoi mausteliemeen.
Tilliöljy
- Yhdistä ainekset ja aja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella noin 5 minuutin ajan, jotta seos hieman lämpenee ja vihreä väri irtoaa öljyyn.
- Siivilöi ja jäähdytä.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry