Helppo ja maukas porkkanahummus

Tämän reseptin avulla saat helppoa vaihtelua hummukseen! Helppo ja maukas porkkanahummus sopii esimerkiksi dippikastikkeeksi, pitaleivän väliin tai leivän päälle. Porkkanahummus sopii gluteenittomaan, maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.

Ainekset

Neljä annosta

  • 3 porkkanaa pestynä ja viipaloituna
  • 1 purkki isoja valkoisia papuja (400 g)
  • 2 rkl mantelivoita
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 tl kardemumman siemeniä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 mm suolaa
  • 1 ruukku persiljaa tai lehtipersiljaa, esim. Järvikylä
  • 1 ruukku valkosipuliruohoa, esim. Järvikylä
  • ½ tl paprikajauhetta

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita porkkanaviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia/kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
  2. Laita pavut, mantelivoi, appelsiinimehu, kardemummansiemenet, öljy ja suola monitoimikoneeseen. Lisää porkkanaviipaleet ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
  3. Silppua puolet persiljasta ja valksopuliruohosta. Lisää ne paprikajauheen kera hummukseen. Mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Koristele lopuilla silputuilla yrteillä.

Resepti: Järvikylä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.