Alkupalaksi tai noutopöytään: helpot perunasuupalat

Peruna sopii hyvin myös vähän juhlallisempiin resepteihin – tällä todella helpolla reseptillä teet perunasta herkullisen gluteenittoman alkuruoan!

Ainekset

n. 15 kpl

  • 5 keitettyä varhaisperunaa
  • 75 g savuporoa, kylmäsavuhärkää tai kylmäsavukirjolohta
  • 1 tlk (120 g) smetanaa
  • 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. pippuri, yrtti, piparjuuri)
  • 2 rkl silputtua persiljaa tai tilliä

Koristeeksi:

  • persiljaa, tilliä tai muuta yrttiä

Valmistus

  1. Silppua savuliha tai kala veitsellä hienoksi.
  2. Vatkaa smetanaa hetki. Lisää joukkoon tuorejuusto ja muut aineet ja sekoita hyvin.
  3. Viipaloi perunat paksuiksi viipaleiksi.
  4. Pursota tai lusikoi seoksesta nokareita perunaviipaleille ja koristele.

Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry/Kati Laszka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.