Savukalamousse

Ylellistä arkiruokaa tai juhlapöydän suussasulava herkku! Savukalamousse sopii erinomaisesti esimerkiksi uuniperunan täytteeksi tai gluteenittomien cocktailpiirakoiden levitteeksi.

Ainekset

  • n. 200 g lämminsavustettua kalaa (esim. silakkaa, siikaa, kirjolohta)
  • 120 g (1 prk) smetanaa (tai ranskankermaa)
  • 3 rkl majoneesia
  • 0,5 dl kevätsipulia
  • 2 rkl kapriksenmarjoja
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 rkl tuoretta tilliä
  • mustapippuria myllystä
  • (hienoa merisuolaa)

Valmistus

  1. Perkaa savukala ruodottomaksi. Valmista kastike sekoittamalla keskenään smetana, majoneesi, hienonnettu kevätsipuli, tilli ja kaprikset sekä mausteet.
  2. Lisää kala kastikkeen joukkoon ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla. Anna moussen maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
  3. Tarjoile savukalamousse esimerkiksi levitteenä, salaatin kanssa tai uuniperunan täytteenä.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry

Yksi vastaus artikkeliin “Savukalamousse

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.