Punajuuri-homejuustovuoka

Punajuuri-homejuustovuoka on maittava gluteeniton uuniruoka, joka valmistuu helposti.

Ainekset

  • 1 kg punajuurisosetta
  • 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
  • 2­–3 dl punajuurimehua tai kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 100 g sinihomejuustomurua
  • ripaus kuivattua timjamia

Valmistus

  1. Käytä valmista punajuurisosetta tai keitä noin 1,3 kiloa tuoreita punajuuria suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori punajuuret kypsinä ja soseuta sauvasekoittimella.
  3. Mittaa korppujauhot kulhoon, sekoita joukkoon punajuurimehu tai kerma. Anna turvota noin viisi minuuttia.
  4. Lisää rikotut munat, siirappi, suola, sinihomejuustomuru ja kuivatut yrtit. Sekoita joukkoon vielä punajuurisose. Tarkista maku.
  5. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä uunissa 175–200 asteessa noin tunti.

Reseptin lähde: SAGA
Kuva: SAGA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.