Amerikkalaistyyliset gluteenittomat mustikka-mansikkaletut

Herkuttelua jenkkityyliin! Makoisat gluteenittomat mustikka-mansikkaletut ovat täydellinen vaihtoehto, kun mieli halajaa makeaa. Tarjoile lettuja esimerkiksi brunssilla tai sunnuntaiaamiaisella.

Ainekset

  • 200 g gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 kananmuna
  • 3 dl maitoa
  • 150 g marjoja, esim. mustikoita ja viipaloituja mansikoita
  • paistamiseen öljyä tai voita

Valmistus

  1. Sekoita suuressa kulhossa yhteen jauhot, leivinjauhe ja hyppysellinen suolaa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna ja maito, jonka jälkeen lisää ne kuivien ainesten sekaan. Sekoita huolellisesti.
  3. Lisää varovasti marjat ja sekoita. Ole erityisen varovainen, jos käytät mustikoita.
  4. Lisää noin teelusikallinen öljyä tai voita suurelle pannulle. Voit käyttää myös lettupannua.
  5. Jos käytät isoa pannua, paista pannulla kolme tai neljä pientä lettua kerrallaan.
  6. Paista lettuja muutama minuutti per puoli. Muista vahtia tarkkaan, että letut eivät pala pohjaan.
  7. Tarjoile jenkkityyliin esimerkiksi vaahterasiirapin kanssa.

Yksi vastaus artikkeliin “Amerikkalaistyyliset gluteenittomat mustikka-mansikkaletut

  • 26.8.2019 klo 19:52
    Permalink

    Hienoa saada hieman erilaisia ohjeita. Miehelläni on keliakia ja gluteeniton ruoka ja leivonnaiset ovat perheessämme elintapa.

    Vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.