Amerikkalaistyyliset gluteenittomat mustikka-mansikkaletut
Herkuttelua jenkkityyliin! Makoisat gluteenittomat mustikka-mansikkaletut ovat täydellinen vaihtoehto, kun mieli halajaa makeaa. Tarjoile lettuja esimerkiksi brunssilla tai sunnuntaiaamiaisella.
Ainekset
- 200 g gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- hyppysellinen suolaa
- 1 kananmuna
- 3 dl maitoa
- 150 g marjoja, esim. mustikoita ja viipaloituja mansikoita
- paistamiseen öljyä tai voita
Valmistus
- Sekoita suuressa kulhossa yhteen jauhot, leivinjauhe ja hyppysellinen suolaa.
- Sekoita toisessa kulhossa kananmuna ja maito, jonka jälkeen lisää ne kuivien ainesten sekaan. Sekoita huolellisesti.
- Lisää varovasti marjat ja sekoita. Ole erityisen varovainen, jos käytät mustikoita.
- Lisää noin teelusikallinen öljyä tai voita suurelle pannulle. Voit käyttää myös lettupannua.
- Jos käytät isoa pannua, paista pannulla kolme tai neljä pientä lettua kerrallaan.
- Paista lettuja muutama minuutti per puoli. Muista vahtia tarkkaan, että letut eivät pala pohjaan.
- Tarjoile jenkkityyliin esimerkiksi vaahterasiirapin kanssa.
Hienoa saada hieman erilaisia ohjeita. Miehelläni on keliakia ja gluteeniton ruoka ja leivonnaiset ovat perheessämme elintapa.