Gluteeniton leipomo Ilona on vuoden 2018 gluteeniton yritys

Keliakialiiton Vuoden 2018 gluteeniton yritys -tunnustuksen on saanut Gluteeniton leipomo Ilona Lempäälästä. Kunniamaininnan sai Porokylän Leipomo Lieksasta.

Kiitosta laadukkaista tuotteista ja hyvästä asiakaspalvelusta

Vuoden gluteeniton yritys/palvelu -kilpailussa kiinnitetään huomiota muun muassa asiakaspalveluun, tuotteiden laatuun ja yrityksen tuotekehittelyyn sekä tuotevalikoimaan ja -turvallisuuteen. Ehdolle tarjottiin tänä vuonna seitsemää yritystä. Raati valitsi voittajaksi Ilonan, jota myös kuluttajat ehdottivat eniten. Palkinnon vastaanottivat leipomon omistajat, Piia Iso-Jussila (kuvassa vasemmalla) ja Mira Lindqvist.

Gluteeniton leipomo Ilona on perustettu vuonna 2012, ja se on nimensä mukaisesti täysin gluteeniton. Yrityksellä on leipomon yhteydessä uusi kahvila-myymälä ja lisäksi maaliskuussa avattu leipomo Kaarinassa.

– Ilonan tuotteet ovat maukkaita kotileivonnaisia. Niissä ilahduttaa etenkin se, että ne ovat niin lähellä tavanomaisia leivonnaisia. Kiitosta annettiin myös ystävällisestä asiakaspalvelusta, kertoo raadin perusteista Keliakialiiton tuoteasiantuntija Marjo Jokinen.

Gluteenitonta ruokavaliota noudattaville täysin gluteeniton myymälä ja sen valikoima ovat ainutlaatuisia kokemuksia. Yhdessä ehdotuksessa todettiin: “On suorastaan taivas astua Ilonan pikkuiseen kahvila-myymälään, kun voi ostaa ihan mitä vain heillä on tarjolla!”

Toisessa kuvailtiin: “Vihdoin voi lähteä tavallisten ihmisten malliin patonki kainalossa ulos kaupasta. Tuotteet ovat oikean, siis tavanomaisten leivonnaisten, kokoisia ja näköisiä sekä todella maukkaita.”

Kunniamaininnan raati antoi Porokylän Leipomo Oy:lle, joka on valmistanut gluteenittomia leivonnaisia toukokuusta 2014 alkaen. Porokylän gluteeniton leipomo sijaitsee Lieksassa. Porokylän tuotteita on myynnissä laajasti ympäri Suomen. Raati antoi kiitosta erityisesti yrityksen tuotekehittelylle ja -valikoimalle.

Lähde: Messukeskus
Kuva: Timo Marttila