Raparperihillo Yorkshiren tapaan

Kokeile jotain uutta! Hurmaavan hapan raparperihillo vie ajatukset Englannin nummille.

Ainekset

10–12 dl

  • 800 g raparperia
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 1 luomuappelsiinin kuoriraaste ja mehu (1 ¼ dl)
  • 1 luomusitruunan kuoriraaste ja mehu (¾ dl)
  • 500 g (6 dl) hillosokeria
  • 1 dl vaaleaa siirappia

Valmistus

  1. Kuori ja pilko raparperit ja raasta tai silppua kuorittu inkivääri.
  2. Laita kaikki hillon aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi silloin tällöin sekoitellen ja keitä 10 minuuttia.
  3. Jäähdytä vartti, purkita puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja sulje tiiviisti. Säilytä viileässä.

Resepti: Dansukker